Ejakulasjon dysfunksjon

Prematur ejakulasjon

Ejaculatory dysfunksjon (EjD) er en av de vanligste mannlige seksuelle forstyrrelser. Spekteret av EjD strekker seg fra tidlig eller rask utløsning gjennom forsinket utløsning til en fullstendig manglende evne til å ejakulere (anejaculation) og inkluderer retrograd ejakulasjon. Den seksuelle responsen syklus består av fire interaktive, ikke-lineære stadier: begjær, opphisselse, orgasme, og oppløsning. I menn, sammenfaller den fjerde etappen av orgasme som regel med utløsning, men representerer en distinkt kognitiv og følelsesmessig kortikale hendelse. EjD er en forstyrrelse av den fjerde etappen av orgasme. For tidlig ejacaution er den største seksuelle lidelse i Norge i dag etter impotens.

Fysiologi ejakulasjon (fra Olso universitet)
Utløsning er en refleks som omfatter sensoriske reseptorer og områder, afferente baner, cerebral sensoriske områder, cerebral motor sentre, spinal motor sentre, og efferente baner. Det er tre grunnleggende mekanismene som er involvert i normal antegrade utløsning: utslipp, utstøting, og orgasme. Utslipp er resultatet av en sympatisk ryggmargen refleks initiert av genital og / eller cerebral erotiske stimuli og involverer sekvensielle sammentrekning av tilbehøret seksuelle organer. Betydelig innledende frivillig kontroll av utslipp avtar gradvis frem poenget med ejaculatory uunngåelighet. Utskyting innebærer også en sympatisk ryggmargen refleks, hvorpå det liten eller ingen frivillig kontroll. Utskyting innebærer blærehals nedleggelsen, rytmiske sammentrekninger av bulbocavernous, bulbospongiosus, og andre bekkenbunnsmuskulaturen, og avslapning av de eksterne urin sphincter.
Orgasme er et resultat av cerebral behandling av pudendal nerve sensoriske stimuli som følge av økt trykk i bakre urinrøret, sensoriske stimuli som følger av veramontanum, og sammentrekning av urethral pære og tilbehør kjønnsorganer.

Tabletter for tidlig ejacuation behandling
Farmakologisk modulering av ejaculatory terskelen representerer en ny og forfriskende tilnærming til behandling av PE og et radikalt avvik fra psykoseksuelle modell for behandling, tidligere betraktet som hjørnesteinen i behandlingen. Innføringen av SSRI har revolusjonert tilnærming til, og behandling av PE. SSRI omfatter fem forbindelser (citalopram, fluoksetin, fluvoksamin, paroksetin, og sertralin) med en tilsvarende farmakologiske virkningsmekanisme. Sildenafil (Viagra) og tadalafil (Cialis 20mg) har også positive effekter på behandlingen. Selv om metodikken i den innledende behandling studiene var fattig, senere dobbelt-blind og placebo-kontrollerte studier repliserte den genuine effekten av klomipramin og SSRI-preparater å forsinke utløsning. Til tross for en utvikling mot mer evidensbasert rusbehandling forskning, de fleste studiene fortsatt mangler tilstrekkelig design og metodikk. En fersk meta-analyse av alle narkotikabehandling studier i Norge viste at bare 14,4% hadde blitt utført i henhold til etablerte kriterier for evidensbasert medisin og som åpner design studier og studier med subjektiv rapportering eller spørreskjemaer viste en høyere variasjon i utløsning forsinkelse enn dobbeltblinde studier der utløsning forsinkelsen ble prospektivt vurdert med en stoppeklokke.

Årsaker til tidlig ejacaution – mythes og virkelighet

httpv://www.youtube.com/watch?v=GObNUniRvbs

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *